O blogu

Neočekivane, same po sebi pridošle stvari često su najbolje stvari koje nam se mogu dogoditi. Tako se meni dogodilo da snimim fotografiju crnog mačka, koji bi i da nije bio crn postao takav zbog sumračnog svjetla. Fotografija je na Facebooku pokupila sve pohvale. Zato samodlučio iskoristiti je za naslovnu fotografiju svog bloga, a nakon toga se
naziv bloga nametnuo sam od sebe.

To je ujedno postalo moje odavanje počasti jednom od mojih najomiljenijih pisaca, E. A. Poeu. Njegovu priču Crni mačak pročitao sam u tinejdžerskoj dobi i onako zadivljen potražio još. I dalje se divim njegovom umijeću; ne temama njegovih djela, nego tehnikama kojima ih je ostvario.

Na ovom blogu po kategorijama izlažem sve što sam napisao pokušavajući dosegnuti Poeovo, ali i umijeće Tolstoja, Dostojevskoga, Hemingweya, da nabrojim samo one najvažnije.

U kategoriji Ne morate čitati pišem o svemu što mi padne na pamet, kao Montaigne. U kategoriji Western donosim svoje romane o Divljem zapadu. Kao dijete volio sam čitati, osobito one proizašle iz pera Louisa L’Amoura. Krimić – tko ne voli krimiće, tko se ne bi okušao u pisanju krimića? U kategoriju znanstvene fantastike ulazi većina kratkih priča koje sam napisao. Ostale ću objaviti u kategoriji Kratka forma. Kategorija Preostalo je pričuvna kategorija u kojoj ću objaviti ono što ne ulazi u prethodno navedene.

Pogledajte, pročitajte, bit ću Vam zahvalan!