Pakleni trilobiti, dvadeset i prvi dio

Uskoro im se pod nogama nađoše raznorazni veći  i manji kukci, zmije i gušteri , oko glave su im letjeli skakavci, a za njima su dolazile manje životinje, dvonožne i četveronožne, sisavci i dinosauri kakve nikada prije nisu vidjeli. Sve je to bježalo pored njih i između njih, ponešto bi strugnulo i između njihovih nogu! Neviđeni stampedo trgao je lišće i grančice i stvarao sablasni povjetarac.

A onda opaze da se drveće pred njima trese! Zrakom doleti nešto veličine cipele,. padne na tlo i skupi krila pod oklop!

Prepoznali su tu životinju – bila je to ona ista  koju su imali utetoviranu na podlaktice – pakleni trilobit!

Trilobit se obazre oko sebe – gledajući, njušeći, što li već i onda skoči Nemu na nogu!  On panično otrese nogu, zbaci ga i spali ga laserom. Tada provrije zemlja nedaleko njih i na površinu razgrćući zemlju izađe isti takav stvor.

-Pojest će nas! – vikne Orlovo pero i pogodi ga.

Ne znajući od straha što bi učinili,  počeli  su koračati unatrag s uperenim oružjem. Hodali su tako dok je sve oko njih trčalo, letjelo i gmizalo u istom pravcu.

Iz šume doleti pet – šest rojeva trilobita, na stotine ih je dolazilo tlom poput  mrava, destine su milile iz zemlje ili uranjale u nju!   Na leđima onih što su išli tlom putovali su komadi rastrganih životinja: ovdje noga s kopitima, ondje čitava glava dinosaura kojeg nožoliki zubi nisu spasili!

U panici počeše laserima čistiti prostor oko sebe kao da u parku kose travu. Orlovom peru se trilobit zaleti na lice! On krikne, panično ga skine ga i zgazi nogom. Sljedećeg trena odbaci opremu i oružje, potrči, skoči, uhvati se za najnižu granu jednog stabla i uzvera se na njega. 

– Svi na stabla! – izdade zapovijed, pa  čisteći si put potrči prema najbližem drvetu. On i Matsuko uspeli su se na hrast svatko sa svoje strane, a Hans, Nemo i Brad su izabrali svatko svoj bor. Ali, Amerikanac je bio pretežak za penjanje. Dohvati je najnižu granu nekog eukaliptusa i ostao bespomoćno visjeti kao vreća! Nije trajalo dugo i  za trbuh mu se  zalijepio jedan od napasnika, a odmah zatim i drugi za stražnjicu! U namjeri da si pomogne rukama ispustile granu i padne. Našao se u rijeci paklenskih životinja koje pohrle da ga prekriju! Začas se pretvorio u hrpu životinja koja se beznadežno divljački valja i batrga ispuštajući grozomorne vriskove i krikove svih modulacija!

Nisu mu mogli uputiti ni samilosni hitac koji bu mu skratio muke jer su morali  braniti sami sebe.  Trilobiti su se zalijetali na stabla i penjali po deblima. Pržili su ih otkidajući komade stabla i grana.

U tom metežu iscrpljeni generator njegove puške odbije proizvesti zraku i on posegne za pištoljem. Ali, učinio je to nespretno i oružje mu ispadne iz ruke. A trilobit se penjao uz deblo prema njegovim nogama! Vidio je nizove sitnih zubića koji su radili poput čekića klavira u namjeri da dohvate njegovu nogu. Uhvatio je pušku za cijev i udario ga kundakom. Oklop krcne, životinja zapišti zvukom koji je zvučao tako uvrijeđeno da je nehotice zastao. Onda udari drugi put, sada s izvjesnim prkosom i nasladom. Ali, tom je vragu trebalo oklop kršiti još jednom prije nego su mnogobrojne nožice popustile. Životinja padne dolje, u rijeku svojih koja je odnese.

Idućeg trena opazi trilobita koji se u letu usmjerio na njega. Svojim je mrežastim krilima nalik na krila nekog kukca kornjaša zujao poput trafostanice. Držeći lijevom rukom granu i tako se učvršćujući na stablu, on ga zvizne desnom u kojoj je držao pušku za cijev. Traljavo, ali dovoljno da beštija promijeni putanju donekle skrhanih krila.

I to je bilo sve: smrtonosni val je prošao brzo kao što je i došao!

Ali, Brada Malonea više nije bilo. Sve što je od njega ostalo bila je široka krvava mrlja na šumskom tlu. Ni njihove oprema i oružja više nije bilo: slijepa sila odnijela je sve!

            U onom sablasno muku što je nastao još su neko vrijeme oklijevali sići sa stabla. Gledali su se poput prestrašenih majmuna.  Napokon se spuste.

– Volio bih da mi je na podlaktici tetovaža neke plemenitije životinje. – rekao je  pokunjeno gledajući mjesto gdje je Amerikanac raskomadan.

an.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *