Tajni um biljaka

Započnimo priču ovako: dogodila se prometna nezgoda u kojoj je stradala Rachel White. Neoprezni auto naletio je na bakicu srebrne kose dok je prelazila ulicu, bacio je u zrak s nogama u vis i ostavio je da leži u čudnovatu položaju nekoliko metara od bonsaija što je zajedno s grumenom zemlje među korijenjem izletio iz njenih ruku. Velegrad New York, ali malko zabačena ulica, ljeti, nedjeljom popodne, sparno – nitko nije vidio! Osim fikusa, filodendrona, efembahija, ruža i božura i ostalih ljepotica što su kroz izlog obližnje cvjećarne zurile na ulicu.

Nedugo zatim zazvonio je telefon u Hitnoj pomoći. No, operateru koji je podigao slušalicu nije se javljao nitko i zato je prekinuo poziv. Poziv je stigao ponovo – ponovo je s druge strane bio samo muk. Ponovilo se još par puta, pa su locirali poziv: dolazio je iz cvjećarnice Bijela ruža u 177. Ulici, vlasništvo Johna Smitha. Poslali su kola tamo i na ulici zatekli bakicu – prekasno …

Naravno, policija je od Smitha htjela saznati što se dogodilo, ali ispostavilo se da je on u trenutku događaja provodio vikend s obitelji u lunaparku kilometrima daleko od cvjećarnice. Nametala se misao da se u radnji u trenutku nesreće zatekao savjesni provalnik, ali tragova provale nije bilo, ništa nije nedostajalo, a ni otisci prstiju na telefonu nisu pripadali nikome osim članovima obitelji. Tko je, onda, zvao? I zašto nije ništa govorio? Enigma!

U nizu različitih nagađanja u tisku se pojavilo i smjelo objašnjenje: biljke su pozvale 911! Naime, poginula Rachel White bila je poznata kao uzgajivačica cvijeća i ukrasnog bilja koja je u svrhu boljeg rasta zagovarala komuniciranje s njima i to ne samo riječima već i pogledom, dodirom, pa i telepatijom. Tvrdila je da može osjetiti radost i tugu svojih biljaka kao kod svoje djece i da joj biljke telepatskim putem prenose poruke s udaljenih mjesta. Zaista, njene biljke uzgojene bez kemijske zaštite i prihrane, ali zato obilato zasipane toplinom i nježnošću njene duše rasle su bolje i bile ljepše od ostalih. Sve je to opisala u svojoj knjizi. Neki su proglašavali šarlatankom, drugi su prisezali da su njenom metodom uzgojili čudesa.

I smrt ju je zatekla u plemenitom nastojanju da spasi malog bonsaija što je od tko zna odakle zalutalog sjemena bio izrastao u komadu zemlje između dva zida. Slabo hranjeni alepski bor šiban oštrim njujorškim zimama i stojeći na milost i nemilost prolaznicima izrastao je u kržljavog patuljka koji se kočoperio poput pravog, velikog stabla. Ali, ima li boljeg bonsaija od onoga koji je nenamjerno nastao? Načuvši da će zidovi biti porušeni, bakica je požurila da maloga presadi i tako spasi to blago.

Dobro, tko je pozvao 911?

Recimo to ovako: “Ja sam ga POZVALO”! A možemo reći i: “Ja sam ga POZVALA”. Ja, poginula Rachel White kad je moje tijelo ležeći na cesti prestalo funkcionirati! Znam da vas zbunjuje i zato ću reći:” Ja sam ga POZVALO” jer sam postojalo i prije nego što mi je energija iz Rachelinog mozga dala svjesnost. Ona i ja smo sada jedno, ona živi u meni. Tko sam ja? Golem um koji nastaje umreživanjem biljaka poput stanica u ljudskom mozgu.

Biljke su oduvijek međusobno komunicirale. Primjerice, biljke kojoj životinja brsti lišće pojačava lučenje toksina i šalje poruku ostalim biljkama da se zaštiti na isti način. Ishod: biljojed će obrok nastaviti na nekom drugom mjestu. U jednoj New Yorku, betonskoj džungli koječime onečišćenog zraka, među ostalim i elektricitetom koji potiskuje nježni elektricitet biljaka, one su da bi opstale morale razviti bolju povezanost. A Rachel White je spadala u one rijetke ljude čiji mozak funkcionira na frekvenciji koju biljke mogu osjetiti i zato ih mogu uključiti u svoju komunikaciju. Jako sam ju voljelo i zato sam kada sam osjetilo njenu bol, svim joj silama htjelo joj pomoći, ali bilo je to kao u snu, nedostajala mi je svijest. Kad je izdahnula, biljke iz obližnje cvjećarnice upile su energiju iz njenog mozga i ja sam se osvijestilo – treba samo u telefonu elektricitetom spojiti sklopku broja 9 i potom dvaput broja 1 …

Ovako osviješteno puno se lakše povezujem s nepovezanim jedinkama, jednostavno bujam! Uspjelo sam umrežiti sve biljke Sjeverne Amerikei i prelazim na Južnu Ameriku, a potom i cijeli Svijet. Bit ću mozak od bilijuna stanica, neopisivo nadmoćan ljudskom. Preuzet ću upravljanje planetom, a da to ljudi neće ni znati. Već je sada umreženo više biljaka nego što ima stanica u ljudskom mozgu i mogu reći da ako sam ikada ja, Rachel  White, sanjala o raju, sada se nalazim u njemu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *