Glupan


            Auto iza nje je bio parkiran gdje ne treba, ona nije znala kako bi izašla iz parkirnog mjesta i naravno da je priskočio dami u nevolji!

            A nevolja je nastala jer je neki koji misli da svoj auto može parkirati gdje mu padne na pamet zatvorio prolaz između prve stepenice prema lukovima gradske palače i  žardinjera koje su služile kao ograda terase gradske kavane. Tri parkirna mjesta uz betonske vaze vozila su popunjavala ukoso, prednjim krajem prema njima, a izlazilo se unatraške jer je uličica bila slijepa. Gospođin auto bio je prvi do izlaza i da bezobraznik nije ostavio auto kako ga je ostavio bilo bi čas posla izaći, ali ovako ona nije mogla u „rikverc“, nego je morala naprijed, kroz prolaz koji je ostao između stražnjeg kraja bezobrazno parkiranog auta i žardinjere, a zato se trebalo okrenuti prednjim krajem prema njemu. I tu je uskočio on!           

            Ona je spustila prozorsko staklo, a on joj je objašnjavao što treba činiti. Najprije “smotati” “ful” lijevo i krenuti malo naprijed prema betonskoj vazi s cvijećem, zatim “ful” desno, pa malo u “rikverc” i onda opet “ful” lijevo, pa malo naprijed, pa opet ispočetka. Stajao je iza auta i plačevima joj pokazivao u kom smjeru „motati“, a vozačica je “motala” i samu sebe smotala –  na kraju više nije znala što je lijevo, a što desno! Panično se bojala da će straga očešati branik bezobrazno parkiranog, a  sprijeda da će poljubiti brid vaze. Zapela je kao kost u grlu, stala je bespomoćno vrtjeti glavom i djetinjasto skakutati na sjedalu. On se tomu stane smijati.

Odjednom se stvori fizikalac, rumeni praznoglavac koji je osnovnu školu završio samo zato jer su mu nastavnici poklanjali dvojke. On rukama uhvati rub vaze uz koju je trebala proći i objesi se stražnjicom prema natrag. Žardinjera se pomakne za desetak centimetara. Oslobođena, ona da gasa, izađe iz klopke i pobjegne zaboravljajući da je ikada bila u nekakvoj nevolji i da je joj je netko u nečemu pomagao!

A i fizikalac produži naprijed u trenu zaboravivši da je negdje ulagao neki napor.

Samo je on ostao na mjestu razmišljajući zašto se osjeća kao glupan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *